Tatar z bałtyckiego łososia na plastrach świeżego ogórka, cytrynowo imbirową oliwą i syropem z dębowego octu
Łosoś wędzony na plastrach pieczonych buraczków z chrzanowym twarożkiem
Przysmak Szefa czyli wątróbki z dorsza z kiszonym ogórkiem i czerwoną cebulą na wiejskim pieczywie
Węgorz wędzony z sosem z ziaren marynowanej gorczycy, miodu i koperku
Pan Śledź w roli głównej:
Z korzennej marynaty z sosem z zielonego chrzanu
Opiekany i domowej zalewie wraz z cebulką marynowany
W śmietanie z jabłkiem i szczypiorkiem
Marynowany z pierzem i słodką cebulką
Helskie anchois z małą sałatką ziemniaczaną z jajkiem i szczypiorkiem
Tercet ryb z domowej wędzarni ( łosoś bałtycki, węgorz, …….? )
Feta z pieczoną papryką, oliwkami i ziołowym vinaigrette
Potrawka z kurczaka i pieczarek z wędzonym serem w koszyku z ciasta francuskiego
Szefa Mieszane sałaty z sezonowymi warzywami, pieczony kurczak, vinaigrette
ZUPY
Zupa rybna z morskich rozmaitości
Krem z pomidorów z pieczoną papryką i fetą (lub czosnkową grzanką)
Zupa…
Chłodnik Proszę zapytać kelnera jaki w dniu dzisiejszym proponuje Szef Kuchni
DANIA MĄCZNE
Festiwal kultowych pierogów:
z miesem
ruskie
z kapustą i grzybami
ze szpinakiem
pierogi podajemy z klarowanym masłem lub z tradycyjnymi skwarkami
DRÓB I MIĘSIWA
Roladka z piersi kurczaka faszerowana mozzarellą, bazylią i suszonymi pomidorami podana z jaśminowym ryżem i brokułami
Stek z rostbefu o lekko sojowym posmaku serwowany z pieczonym ziemniakiem, pomidorem zapiekanym parmezanem
Stek z karkówki marynowany w czosnku i rozmarynie podany z grubymi frytkami i peperonatą
Polędwiczka wieprzowa z sosem gorgonzola aromatyzowanym anyżówką podana z ziemniaczanymi krokietami i melodią blanszowanych warzyw
RYBY
Łosoś bałtycki marynowany w rzymskim kminie, cynamonie i czosnku podany z pieczonymi ziemniakami i lekko pikantnym gulaszem z papryki, pieczarek, pomidorów i oliwek
Węgorz z sosem koperkowym, ziemniaczanym puree i marchewką
Dorsz z potrawką z pieczarek, sezonowymi warzywami i koperkowymi kartofelkami
Stek z halibuta z sosem pomarańczowym, pietruszkowym ryżem i duszonym szpinakiem